Viholliset

Kyläläiset
(Ganadot)

Etsiessään presidentin tytärtä espanjalaisesta kylästä Leon saa pian huomata ettei kaikki ole kohdallaan kyläläisten aivojen sopukoissa. Kyläläiset eivät ole zombeja vaan jotain ihan muuta. Ne ovat älykkäämpiä kuin zombiet ja osaavat tehdä pelottavan hyvin yhteistyötä. Kyläläiset rikkovat ovia ja ikkunoita ja kiipeävät tikapuita pitkin päästäkseen Leonin kimppuun. Ne osaavat nostaa erilaisia aseita maasta ja käyttää niitä. Mutta mikä on tehnyt kyläläisistä hulluja?

Hullu kyläläinen

Saavuttuaan kylään Leon kohtaa ensimmäiseksi tämän miehen. Aluksi Leon luulee löytäneensä normaalin, ystävällismielisen ihmisen mutta hän on väärässä...

Potaattisäkkimies
(Dr. Salvador)

Tämä ihana olento hyökkää Leonin kimppuun moottorisahan kanssa. Kauniiden kasvojensa peittona sillä on päässään perunasäkki. Leon menettää päänsä yhdestä kosketuksesta, joten on suositeltavaa pysytellä kaukana tästä hepusta...

Munkit
(Los Illuminados)

Jossain vaiheessa peliä Leon päätyy luostariin. Munkit ovat kyläläisiä astetta vaikeampia vihollisia. Munkeilla on enemmän asevalikoimaa, joillakin niistä on suojat edessään ja joillakin kasvoillaan.

El Gigante

Tämä monta metriä pitkä köriläs on yksi pelin pomovastuksista. Ison kokonsa vuoksi se on hidas ja kömpelö, joten voit helposti juosta karkuun sen hyökkäyksiä. Kun pidät tarkasti silmällä sitä missä se on ja mitä se aikoo tehdä seuraavaksi, selviät hyvin. Kun se valmistautuu nopeaan hyökkäykseen juokse äkkiä pois alta. Voit myös huoletta juosta aina tarpeen tullen sen jalkojen välistä. Välillä joudut myös väistämään hyökkäyksen painamalla äkkiä nappeja L+R. Jonkin ajan päästä saat taistoon apua jos vapautit koiran pelin alussa. Ammu El Gigantea parhaalla aseellasi, ja kun sen selkä avautuu ja paljastaa loisen, kiipeä sen selkään ja iske loista veitsellä. Toista tämä riittävän monta kertaa. Kohtaat Giganten monta kertaa pelin aikana. Jos valitset kahden tien valintakohdassa oikean polun, siellä on Gigante, mutta sitä ei tarvitse silloin tappaa. Myöhemmin pelissä kohtaat peräti kaksi Gigantea yhtä aikaa. Voit tosin päästä helposti eroon toisesta niistä käyttämällä vipua joka avaa lattiaan aukon.

Kyläpäällikkö
(Bitores Mendez)

Kyläpäällikön ensimmäisen muodon heikko kohta on selkäranka. Voit ampua sitä vaikka vain handgunilla. Jos sinulla on rocket launcher sitä ei kannata käyttää pomon ensimmäiseen muotoon. Kun olet aiheuttanut örkille tarpeeksi haavoja se muuttaa muotoaan hyppiväksi ylätorsoksi. Tämä onkin jo vaikeampaa sillä torso on nopea ja tähtääminen ja osuminen on vaikeata.

Del Lago

Pikkuinen ahven vaan... Pelin ensimmäinen pomovastus. Joudut tappaamaan sen veneestä käsin, harppuunoilla. Taiston aikana sinun täytyy väistellä järvessä olevaa rojua ja varoa ettet tipu veteen, sillä silloin Del Lago syö sinut suihinsa.

Commando

Näitä vihollisia kohtaat pelin viimeisellä osuudella, saarella. Tämä heppu on astetta vaikeampi vastus koska sillä on käytössään sarjatulta ampuva ase.

Garrador

Garrador saattaa aluksia vaikuttaa pahalta vihulaiselta mutta sitä tämä sokea olio ei ole. Kaiken a ja o Garradoria vastaan taistellessa on kärsivällisyys. Se ei ole vaikea vastus kun vain maltat olla rauhallinen ja kiireetön. Handgun riittää mainiosti sen tappamiseen. ÄLÄ JUOKSE. Garrador kuulee sen. Kävele rauhassa ympäriinsä ja pyri pääsemään Garradorin selkäpuolelle niin että voit ampua sitä selkään. Voit myös ampua kelloa jolloin örkki ryntää huitomaan sitä jolloin pääset ampumaan vihulaista selkään. Välillä Garrador ryntää johonkin suuntaan summanmutikassa, varo silloin ettet jää alle. Sitten kun sinulla on enemmän kokemusta taistelusta tämän vihollisen kanssa voit leikitellä sen kanssa, juosta ja houkutella sitä iskemään kätensä kiinni seinään jne.

Iron Maiden

Rautaneito on vaikeampi versio Regeneraattorista. Sillä on enemmän loisia ruumiissaan kuin helpommalla versiolla. Lisäksi Rautaneidolla on piikit. Ammuttuasi Iron Maidenin ruumiissa olevat loiset joudut vielä tappamaan sen "normaalisti".

Krauser

Jack Krauser on Leonin entinen luottoystävä. Ja nyt Leon joutuu tappamaan rakkaan ystävänsä, nyyh. Taistelet Krauseria vastaan monta kertaa. Ensimmäisessä (veitsi)taistossa joudut olemaan tarkkana ja näpit tiukasti näppäimillä koko ajan, sillä joudut tekemään väistöliikkeitä Leonin ja Krauserin vaihdellessa kuulumisia. Toisessa taistossa joudut tekemään erittäin vikkeläliikkeiselle Krauserille niin paljon vaurioita että se heittää flash granaden ja pakenee paikalta... toistaiseksi. Viimeisessä taistossa Krauserilla on mutatoitunut käsi suojanaan. Ammu siis sitä ensin jalkoihin ja kun käsi ei enää ole suojana, sitten päähän.

Las Plagas

Las Plagas on se loinen joka on saastuttanut kaikki viholliset. Kun ammut joitakin vihollisia se räjähtää esille niiden päästä. Inhottavaa. Las Plagas tarvitsee paljon osumia kuollakseen ja se ulottuu tekemään sinulle haavoja kaukaakin. Paras ja nopein keino loisen tappamiseen on flash grenade.

Bella Sisters

Varsinaisen pelin aikana kohtaat moottorisaha-akkoja vain jos valitset kahden tien valintakohdassa vasemman polun. Silloin toisella niistä on hallussaan avain jota tarvitset etenemiseen. Bella Sistersit ovat samanlaisia vastuksia kuin potaattisäkkimies, mutta koska niitä on kaksi ilokin on kaksinkertainen...

Colmillos
(Koira)

Koiria kohtaat ensimmäisen kerran sateessa kirkon ulkopuolella, silloin niistä on helppoa juosta ohi. Koiria kohtaat sateella myös muualla, jos eksyt harhailemaan... Normalilla ja prolla koiria on runsaasti linnan pensaslabyrintissä. Niillä on selässään kivat lonkerot joilla ne kurittavat Leonia.

Haarniska
(Armadura)

Kohtaat haarniska-ukkoja ensimmäisen kerran kun pelaat Ashleynä. Et voi tehdä muuta kuin juosta karkuun. Joudut myös väistämään niiden hyökkäyksiä nappeja L+R tai A+B painamalla. Normalilla ja prolla joudut tappamaan haarniskoita myöhemmin. Ammu päähän, jotta loinen tulee esille. Ammu sitten loinen tai käytä flash grenadea. Ensimmäisen 3 aallon jälkeen kohtaat vielä 3 hieman vaikeampaa versiota.

Novistador

Inhottava, iso, lentävä hyönteinen. Shotgun on paras ase tätä vihollista vastaan.

Regenerator

Regeneraattoreita kohtaat vasta saarella. Ne ovat vaikeita tappaa ellet tiedä miten homma hoidetaan. Regeneraattorin tappamiseen tarvitset riflen ja siihen infra red scopen, jonka avulla näet parasiitit sen ruumiissa. Ammu loiset niin regenerator kuolee. Yksinkertaista?

Salazar

Pomovastus joka on monelle ollut pelin vaikein. Tavoitteenasi on ampua keskimmäisessä lonkerossa olevaa silmää jotta saisit itse Salazarin tulemaan esille. Yksi hyvä taktiikka on mennä oikeanpuoleisen lonkeron luokse ja ampua se pois handgunilla, niin saat rauhassa keskittyä keskisilmän ampumiseen. Kunnes lonkero tulee takaisin... Keskilonkero liikkuu koko ajan joten silmään osuminen on vaikeaa. Älä anna keskilonkeron osua sinuun, kuolet heti. Jos sivulonkero osuu sinuun se heittää sinut ala-alueelle, missä on pieniä örkkejä ja paljon tavaroita. Jos joudut alas mene äkkiä tikapuita pitkin takaisin ylös ja jatka taistoa. Kun saat ammuttua silmää tarpeeksi, örkki avautuu ja Salazar tulee esille sen keskelle. Silloin voit käyttää rocket launcheria. Salazar on kuitenkin esillä vain vähän aikaa ja on tärkeää tähdätä hyvin. Voit hoitaa taiston myös näin: Heti aluksi pysy paikallasi ja ammu keskisilmää Broken Butterflyllä. Jos ase on tarpeeksi tuunattu yksi osuma riittää Salazarin esiintulemiseen.

Verdugo
(Oikea käsi)

Verdugo on yksi pelin vaikeimmista vihollisista. Joudut tekemään kaikkesi että selviät hengissä siihen asti että hissi tulee. Vinkki: Käytä nurkissa lojuvia säiliöitä hyväksesi. Voit ampua Verdugoa kun se on jäätynyt, esimerkiksi rocket launcherilla...

IT (SE)
(U3)

Kohtaat Se:n kaksi kertaa. Ensin laatikkosokkelossa, missä sinun täytyy vain päästä eteenpäin, ja sitten toisen kerran, jolloin sinun täytyy tappaa Se. Se ei ole mitenkään erityisen paha vastus. Sinulle on myös etua alueesta jolla viimeinen taisto tapahtuu...

Saddler

Pelin viimeinen pomovastus. Tavoitteenasi on aluksi ampua Saddlerin jaloissa olevia silmiä. Kun ammut yhden silmän niin voit sitten ampua isoa silmää. Voit myös kiivetä Saddlerin selkään aivan niin kuin El Gigantenkin ja hoidella silmän veitsellä. Kun olet aiheuttanut isolle silmälle tarpeeksi vauriota saat avuksesi rocket launcherin. Juokse äkkiä sen luokse ja ota se käyttöön. Tähtää tarkasti!! Siinä on vain yksi ammus.

55 kommenttia:

  1. Onneks tää sivu on olemas ku en enää muistanu miten haarniskat tapettiin. :)

    VastaaPoista
  2. se kylänpällikkö on isompi kuin leo ja se muuten pitää tappaa ja ottaa sen silmä avaimeks sehän tulee sit pahempana.

    VastaaPoista
  3. On meikällä kokomusta näistä... oon pelannu pelin läpi Easylla, Normilla ja Professionalilla, ja mercenariesissa kaikilla ukoilla 5 tähtee jokaisesta kentästä =D Vaikein Prolla oli ehkä kun on 2 garradoria tai U3 (IT) kuolin sen kanssa about. 10 kertaa... =)

    VastaaPoista
  4. Ramoooooooooon salazaar 1!! on paras

    VastaaPoista
  5. Onks toi peikon köntys syöny jotain paskaa kun sil on ruskeet hampaat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinku mikä peikon köntys noitahan o jotai 21-25?

      Poista
  6. Ei U3 ole vaikea, mutta itsellä paha ammusvaje juuri siinä kohtaa. Käytin kaikki ammukset laatikkosokkelossa normiaseista, mutta sain sen kuitenkin juuri ja juuri taltutettua killer7:lla. Vaikea kohta oli se kun joutuu garradorin kanssa pieneen häkkiin ovet lukossa ja vielä los illuminadoksia piristämässä päivää. Kyllä sai hetken ottaa osumaa ennenkuin pääsi pois.
    Voisi lisätä tähän, että novistadorit ovat näkymättömiä aluksi.

    VastaaPoista
  7. tää ei oo enää mikää ressa tää koko pelisarja menee täs vaihees pilalle

    VastaaPoista
  8. helppo peli oon menny kaikil vaikeus asteilla läpi mut tähän asti paras ressu peli ;)

    VastaaPoista
  9. Hei tässä on nyt unohdettu Super Dr salvador.
    Se kans pitöis mainita. Niinkun Dr salvador mutta vaikeampi.

    VastaaPoista
  10. aika helppo mennä easyllä mutta meedimulla vähän vaikeampi

    VastaaPoista
  11. En ymmärrä, kuinka joku voi pitää Salazaria pelin vaikeimpana vastuksena? Se on aivan naurettavan helppo jopa Prolla.

    VastaaPoista
  12. pelin vaikein kohta on kyllä omasta mielestäni ensimmäiset neljä regneratoria prolla

    VastaaPoista
  13. Krauser on vaikein prolla mutta käytin sinkoa ja se kuoli suht ripsakkaasti..

    VastaaPoista
  14. lol Salazar on iisi ammo magnumil silmää ja sit ammmu itse Salazaria rocketlaucherilla xD

    VastaaPoista
  15. Mua ärsyttää noi Regeneratorit kun välillä niitten selän takanakin on niit loisii niin on aika hankala ampua niit , ei auta kun mennä toisesta oventa ulos ja takas sisään ja ampua sitä selkää (siis aika ärsyttävää), mut mua ihmettyttää et miks niitten selässä on niit loisia et ellei tekiöille tullut vahinko vai onko se vain joku vaikeus juttu (pelaan Eysyllä)

    VastaaPoista
  16. ammuin ite pistoolilla salazarinsilmää ja sit ammuin singolla ite salazarie ja it's dead =)

    VastaaPoista
  17. Aivan paras on RAMOOONN SALAZAR !! ja sit sitä pari kertaa naamaan typewriterilla ja dead :D

    VastaaPoista
  18. Tosta puuttuu super Dr.salvador se ilmestyy Merceneriesin viimeisessä kentässä,se on muuten samanlainen kuin tavallinen Dr salvador mutta se on isompi ja vahvempi ja sillä on lisäksi tupla moottorisaha jota se heiluttaa vimmatusti.

    VastaaPoista
  19. Novistador on myös helppo tappaa konepistoolilla (UMP). Vain muutama luoti riittää...

    VastaaPoista
  20. MÄÄ oon vetäny tän ainaski 10 keretaa läpitte ja voitan kaikki viholliset ihan rennosti vaa kahella aseella: chicagolla ja loppumattomalla singolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onkos ylpeilemisen aihe kun noita käytät?

      Poista
  21. mä oon vetäny tän pelin ainakin sata kertaa läpi vaan yhel aseel ja se on raketin heitin lopputtomilla panoksilla et repikää siit

    VastaaPoista
  22. No niin revinki, mää oon vetäny tän ainaski tuhatpiljoonaa keretaa!!!

    VastaaPoista
  23. kaikki te kuolisitte nopeesti jos ampuisin teijät re4

    VastaaPoista
  24. Vähä lapsellist vertailla jotaa et "monta kertaa oon menny pelin läpi" hei aikuistukaa tai pitäkää sit vaa turvat kiinni

    VastaaPoista
  25. vittu minkä ikäsiä ootte ? kun kisaatte ketä on paras

    VastaaPoista
  26. lol mitä helvettiä tappelette et mää vedin tän ääretön kutisella sinkolla helppo se sil on vetää vetäkää jollain puukol peli läpi ni ootte kovia

    VastaaPoista
  27. mä voitin krauserin pelkäl puukol

    VastaaPoista
  28. hei oon keksiny kivan salasuuden :kun, Dr.salvadorin moottorisahaa ampuu tarpeeksi saha menee rikki, salvador polkaisee jalkaa,paiskoo sahan maahan,huutaa jotain kummallista ilmeisesti oh shit tai sinnepäin ja lähtee karkuun =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimiiko toi myös super Dr.salvadorille?

      Poista
  29. Korjaus edelliseen. Novistador kuolee 3 TMP:n luodista, jos se on lennossa ja olet pitänyt tämän konepistoolin ajantasalla tilanteesta.

    VastaaPoista
  30. Krauseri on paras äijä koko pelis

    VastaaPoista
  31. mul oli vähä paha juttu ( bugi kai ). onnistuin tappaa novistadorin täysin tuunatulla handgunilla.

    VastaaPoista
  32. tarkoitan siis yhdellä osumalla.....

    VastaaPoista
  33. Mä vedin pelin läpi ilman aseita ja viel professional modella et repikää siitä ja viel silmät kiinni ja molemmat kädet ja jalat sidottuina (:

    VastaaPoista
  34. Ja sit mä vedän myös umbrella ja darkside chroniclesin ilman aseita tai puukkoo läpi että haistakaa vittu! Ja ennätys aika on 5 minuuttia...

    VastaaPoista
  35. Onks niitä "UT" örkkei sit ollu enemmän ku RE 4 on UT3 ! :D 2 UT:ta kuollu nii saddler miettiny että kolmas kerta toden sanoo

    VastaaPoista
  36. Miten sen Dr Salvadorin moottorisahan saa rikki? Ammuin sitä moottorisahaa mut siinä kävi samal taval ku ampuis sitä vaik mahaa... veri vaa lens siitä sahasta...? Kokeilin Handgunilla. Pitäskö olla joku tehokkaampi ase vai?

    VastaaPoista
  37. onnistuukse pc versiossa vai Nintendo WII versiossa? Itellä on PS2 versio.

    VastaaPoista
  38. Mikä ihmeen commando. Tuohan J.J ja missä on super Dr.salvador

    VastaaPoista
  39. Minun mielestäni Re pelin vaikein pomo vastus on Krauser ja helpoin on toi Saddler (pelasin prolla)

    VastaaPoista
  40. siis miks se rocket launcher pitäis ampuu saddleriin tarkasti sehän menee automaattisesti siihen silmään

    VastaaPoista
  41. mä onnistuin tekee ton salvador jutun käytin siihen red9 peli oli wii versio.sit on tehyt kans se staff of royalty juttu eli kun löytää sen sitä ei saa myydä merchantille vaan säilytää sen seuraavaan peliin sit kun menee sille arkulle mistä se staff löytyy ja itellään on se staff niin arkusta löytyy sen sijaan joku kuolematon mielipuoli joka tappaa leonin ihan älyttömän nopeesti

    VastaaPoista
  42. koko peli o helppo vaik mikä taso olis handcannonil ja typewriteril ja pakko lisät jos prllää yriittää saad nii turhaa se on iha paska

    VastaaPoista
  43. hyvä sivu :), mutta ei noita iron maideneita tarvi tappaa normaalisti niitten viimeinen parasiitti on selässä, kun ammut niiltä jalan poikki näät sen viimeisen parasiitin ja ammut sen.

    VastaaPoista
  44. Paras Resident Evil -peli IKINÄ :D!

    VastaaPoista
  45. Te voye que matar! rapido verjes borte tras! matado! ajiesta! hauskaa ku viholliset puhuu espanjaa ja on hyvä peli.

    VastaaPoista
  46. Verdugo on kaikista pahin ensimmäisellä kerralla. Tuuria pitää olla jos pääsee kuolematta ensimmäisen yrityksen. Separate waysissä joutuminen häkkiin sokean hullun kans on myös vaikea tilan puutteen vuoksi.

    VastaaPoista
  47. menin muutaman kerran pro:lla läpi niin sen jälkeen hakkasin krauserinkin puukolla se on vasta hauskaa :D

    VastaaPoista
  48. jumalauta noita regeneraattoreita mul oli kiväärissä yks kuti ja regeneraattorilla oli yks parasiitti ja se viimene kuti poksautti sen örkin kivekset XD sen jälkeen olin kusessa ilma ammuksiaD:<

    VastaaPoista
  49. ah, on siit ihan perkeleesti aikaa ku viimeks kävi tääl... taisin olla seiskaluokal sillo. O_O ehkä. kauan tää sivu on ollu toiminnas?

    VastaaPoista